Nyhedsbrev 76

Pontoppidan Selskabets årsmøde og generalforsamling

fandt sted 13. maj 2019. Se referat af mødet med formandens beretning.
Efter mødet holdt formanden Johan Rosdahl tale til Flemming Behrendt i anledning af hans 80 års fødselsdag 23. maj. (HLN, red.)

Fredag 23.- søndag 25. august:

Sommermøde om Lykke-Per: Roman, filmatisering og biografi

på Tisvilde Højskole, hvor Flemming Behrendt vil præsentere sin Pontoppidan-biografi Livsrusen.
Se programmet her.

Ny udgivelse i Selskabets Skriftserie

Pontoppidan Selskabet udgav i 2004 Undergangens angst, hovedsagelig med bidrag fra selskabets sommermøde 2003, som havde De Dødes Rige som tema. Det var første bind i selskabets Skriftserie, men af mange forskellige gode grunde kom der aldrig flere bind.
Men nu indleder vi, hvad der forhåbentlig bliver en mere stabil tradition, idet vi udsender andet bind i Skriftserien Der må ikke gå lyrik i mennesket.
Det indeholder, foruden en enkelt tekst af Pontoppidan selv, en række udvalgte, nyskrevne og ældre tekster om og omkring Henrik Pontoppidans værk.
Det nye bind i Skriftserien har følgende indhold:

  • Forord
  • Rasmus Vangshardt: "Der må ikke gå lyrik i mennesket"
  • Henrik Pontoppidan: "Et Nytaarsønske"
  • N.P. Jensen: "Henrik Pontoppidan"
  • Flemming Behrendt: "En dødssejler"
  • Gitte S. Nielsen: "Pontoppidan og de store russere – her især Tolstoj"
  • Christian de Thurah: "Henrik Pontoppidan og jøderne"

Publikationen er gratis for medlemmer af Pontoppidan Selskabet og udleveres til medlemmer i forbindelse med selskabets møder. Medlemmer kan også få den tilsendt mod betaling af forsendelsesomkostninger og et administrationsgebyr (40,- kr. og 25,- kr. – i alt 65 kr.). Den bestilles hos selskabets kasserer, Gunnar Jørgensen, via e-mail: gunnarjoergensen@hotmail.com. Samtidig indbetales beløbet (65,- kr.) til selskabets bankkonto 1551-0010010780 med angivelse af navn og adresse.