Nyhedsbrev 69

PROGRAM

Regi: LISE

Lørdag d. 17. februar kl. 10-15

Seminar om de tre store fra Randers

De litterære selskaber for St. St. Blicher, Henrik Pontoppidan og Karin Michaëlis står sammen med foreningen af litterære selskaber (LISE) for et seminar om de tre forfattere.

Dagen er blevet til i et samarbejde med Historisk Samfund og det vi særligt ønsker at belyse, er de tre forfatteres forhold til byen Randers. Stedet og de lokale omstændigheders betydning for skriften vil blive analyseret og diskuteret.

Efter en introduktion til tiden ved Palle Kirk, vil Keld Sørensen tale om Blichers "Sildig Opvaagnen".

Hardy Bach taler om Karin Michaëlis' Træet på godt og ondt og inddrager sin egen Troldens Randers.

Flemming Behrendt taler om Pontoppidans Minder og perspektiverer til forfatterskabet.

Johan Rosdahl fra Litterære Selskaber vil sammenligne og sammenfatte oplæggene om de tre forfattere. I denne opsamling vil seminarets mulighed som "prototype" eller eksempel på lokalt baseret litteraturformidling blive diskuteret.

Mødet foregår i Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, 8900 Randers C. Entré: 150 kr. (inkl. forplejning); 100 kr for medlemmer af Historisk Samfund eller et af de tre litterære selskaber.
Man sikrer sig billet ved at maile til Historisk Samfund og bede om, at den ligger ved indgangen (histranders(a)mail.dk) eller man kan få den i hånden på kontoret i Helligåndshuset tirsdage 15-17.

Se mere her: Randers Amts Historiske Samfund.