Nyhedsbrev 71

PROGRAM

Fredag 17.-søndag 19. august

Sommermøde om Det forjættede Land

på Tisvilde Højskole. Se programmet her.

Endnu tre ledige pladser

Tirsdag d. 4. september kl. 19:30

Lykke-Per-aften i Politikens Hus

– med instruktør Bille August og chefredaktør Christian Jensen

Bille August og Christian Jensen er gode venner, og de afslutter sjældent en samtale uden at have været omkring litteratur, og de har talt intenst om Lykke-Per både før, under og efter filmatiseringen. Hør Bille August fortælle om tilblivelsen af filmen, der har premiere 30. august, og hør om filminstruktørens og chefredaktørens forhold til litteratur. Forfatteren, professor i litteratur Thomas Bredsdorff perspektiverer og modererer samtalen.

Medlemmer af Pontoppidanselskabet har entré til særpris (Politiken Pluspris) 100 kr (normalpris 175 kr). Benyt dette link til rabatbillet til arrangementet. Hvis du vil med, så vær sikker på du står på den den åbne medlemliste.


Katrine Greis-Rosenthal og Esben Smed
som Jakobe og Lykke-Per

Søndag 9. september 2018

Udflugt til Horns Herred

Som tidligere annonceret forestår der en sensommertur til de pontoppidanske landskaber i Hornsherred: Skuldelev, Selsø, Østby, Skibby mm. Vi håber på stor tilslutning; måske bliver man særlig opsat på at besøge disse egne, efter at vi på sommermødet har beskæftiget os indgående med Det forjættede Land, der jo foregår her. I sig selv er Hornsherred med sine landskabelige skønheder og sine fortidsminder værd at besøge.

Flemming Behrendt, der i nær fremtid udgiver sin Pontoppidan-biografi og nok er den her i landet, der ved mest om Pontoppidan og hans forfatterskab, vil guide os rundt til de minderige steder. Flemming Behrendt er desuden en fremragende oplæser og vil læse op af relevante værker, efterhånden som vi kommer frem. Һ God forplejning vil vente os på Sønderby Kro, og der er kaffe i bussen.

Tilmeldingsfristen er forlænget til 27. august. Man melder sig til hos kassereren Kristian Nellemann, e-mail-adresse: helenkrist@hotmail.com. Pris 100 kr., for ikke-medlemmer 150 kr., plus hvad man måtte indtage på Sønderby Kro. Indbetaling senest 27. august på konto reg. nr. 1551, konto nr. 0010010780. Husk afsender!

Detaljeret program og praktiske oplysninger kan ses her.

E.K.

Tirsdag 16. oktober, kl. 19.30:

Martin Breum:

Grønlandsbilleder

Martin Breum er journalist og forfatter med speciale i grønlandske forhold. Seneste udgivelse: Hvis Grønland river sig løs

Onsdag 7. november, kl. 19.30:

Johnny Kondrup:

Bjergtagelsesmotivet i Pontoppidans forfatterskab

Johnny Kondrup er professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet

Onsdag 12. december, kl. 19.30:

Martin Bastkjær:

Om Lykke-Per

Martin Bastkjær er forfatter og kritiker ved Information. Seneste udgivelse: De andres geometri, essays om litteratur

Alle møderne finder sted i Møstings Hus, Andebakkestien 5, Frederiksberg (bag rådhuset). Entré for ikke-medlemmer: 50 kr.

Formanden på turné: Johan Rosdahl om Lykke-Per

2. oktober: Årslev Bibliotek kl. 19

17.oktober: Tårnby Bibliotek: kl. 16

12. november: Rigshospitalets Bibliotek: kl. 16