Nyhedsbrev 44

Mødeprogram

følger

Pontoppidan på Ordets Dag i Randers

I Underværket i Randers afholdes den 26. oktober en "Ordets Dag" hvor der fra kl. 10.25-12.10 er et program om Pontoppidan og Lykke-Per. Sognepræsten ved Sct. Mortens Kirke, Flemming Kloster Poulsen, fortæller om romanen og bagefter taler stud.mag. og medlem af Pontoppidan selskabet, Simon Rohde Hamann om sin personlige indgangsvinkel til forfatterskab.

Se programmet.

Pontoppidan og Østby

Op til 70 årsdagen for Pontoppidans død fejredes forfatterens tilknytning til og to leveår i Østby i Horns Herred af det lokale bylaug med "indvielsen" af en ny informationstavle ved statuen af "Stine på kassen". Det skete lørdag den 27. juli ved gadekæret. Se denne artikel.


Hvad siger han?

Selskabet har af de indsamlede støttemidler fra medlemmerne bekostet en udtrækning hos Det Danske Filminstitut af Pontoppidan-afsnittet fra Forfatterfilmen fra 1922. Den er lagt op på Youtube: Efter en spadseretur langs Alssund1 sætter Pontoppidan sig på stenbænken ved Dybbøl Banke (i et glimt ser man møllen ud til højre i billedet) og snakker – i en stumfilm. Filmens øvrige afsnit var med Georg Brandes, Vilh. Andersen, Sophus Michaëlis og Johs. V. Jensen. Netstedets redaktion efterlyser en mundaflæsning af Pontoppidans ord i filmen. Henvendelse til Flemming Behrendt. Om Pontoppidans forhold til filmkunsten kan læses i denne citat-artikel.

Portrætter

Selskabet har til netstedet og Flemming Behrendts kommende Pontoppidan-biografi bevilget professionel fotografering af disse tre malerier:

Børge Pontoppidan Marie Pontoppidan den ældre Cathrine Wegman

Børge Pontoppidan, farfaderen.
37,5x29 cm. Af ukendt maler.
I privateje.

Marie Pontoppidan d. ældre,
farmoderen. Malet af Carl Fiebig.
I privateje.

Cathrine Wegmann, ungdoms-
veninde. Malet af søsteren
Bertha. I privateje.

 
[1] Alssund: ikke som oplyst af Hans Hertel i kronik i Politiken 21.12.1989 "ved Øresund". tilbage