Henrik Pontoppidan til Harry Søiberg
Sendt fra Overgaden neden Vandet 15. 19. april 1927

af Hensyn til min Kone


19.4.27.
Overgaden n. V. 15.
København
K

Kære Søiberg!

De vil vistnok blive vred på mig, når De i Morgen åbner "Politiken". Tro dog ikke, at jeg miskender den varme og stærke Følelse, som har dikteret Deres Artikel i Dag. Jeg vilde være et Skarn, dersom en så trofast Hengivenhed ikke rørte mig. Men Hr. Bures Meddelelse til Offentligheden har vildledt Dem. Den er nemlig forkert, i hvert Fald ikke korrekt. Naturligvis har min Kones langvarige Sygdom og min egen hyppige 2 Uarbejdsdygtighed taget svært på min Smule opsparede Kapital; men en lille Klatskilling er der dog igen, og De veed, at jeg ikke stiller overdrevent store Fordringer, ja i Grunden befinder mig bedst, når jeg ikke har noget at rutte med. Lidt anderledes stiller Sagen sig for min Kones Vedkommende. Men jeg har ikke nænnet at lade hende mærke, hvor hårdt hendes Fornødenheder i denne Tid tynger mit Budget. Også af Hensyn til hende har jeg da√ set mig nødsaget til at fremkomme med min Indsigelse. De vil sikkert forstå det!

Hun ligger nu √ sjette Måned i Sengen, og vor Læge, som netop gik herfra, vil eller kan intet sige om, hvor det bærer hen.

3 Tag nu et Håndtryk og en Tak for Venskab. Og hils så Fru Lene og sig hende, at både min Kone og jeg har savnet hende denne Vinter.

Deres hengivne
H. Pontoppidan