Henrik Pontoppidan til Axel Lundegård
Sendt fra Havreholm. 5. maj 1887

har flere Fortællinger liggende


Torsdag.
Havreholm.
pr. Esrom.
[5.5.18871]
[påtegnet:] Odat.

Kjære Lundegård!

Tak for Deres Brev og for den Hurtighed, hvormed De har taget fat på Arbejdet. Måtte det nu bare lønne sig for Dem – og for os begge.

Jeg sender hermed Resten af de rentrykte Ark, og en Bog til Dem selv. Som De ser er denne ikke bleven stor. Men skulde der være Tale om, at Alb. Bonnier havde Lyst til Bogen, ifald den var noget større, så har jeg flere Fortællinger liggende, der endnu ikke har været trykte, og som i så Fald kunde komme med.

Hvorledes lever De? Og får De Fart 2 i Deres Roman. Tavaststjerne2, hvem jeg forleden talte med i Kjbhvn, tænkte på at tage til Skåne og mulig træffe sammen med Dem et eller andet Sted. Det havde jo været morsomt at slå Følge, men jeg har ikke Råd dertil for Øjeblikket. Desuden er det også for koldt endnu. Skal man leve som Æventyrere (og billigt) skal det være tilom Sommeren.

Hvor mon Ola Hansson lever? Og hvortil skal man mon sende en Bog, når der skal være Udsigt til, at han en Gang får den i Hænde?

De Digtere! Man véd aldrig, hvor man har dem.

Nu, lev vel! – og lad mig snart høre lidt fra Dem

Deres
H. Pontoppidan

 
[1] jf. udgivelsen af Fra Hytterne 1.5.1887. tilbage
[2] Tavaststjerne: Karl August Tavaststjerna, 1860-98, finlandssvensk forfatter, der repræsenterer det moderne gennembrud i finlandssvensk litteratur. tilbage