Henrik Pontoppidan til Karin Michaëlis
Sendt fra Snekkersten. 20. august 1916

gerne have truffet Dem igen

Snekkersten.
20.8.16.

Kære Fru Michaëlis!

Allerede da jeg forleden skrev1 til Fru Bergstrøm, havde jeg resigneret og gemt mine Planer om en Fynsrejse (med en Afstikker til Thurø) hen til bedre Tider. Nu lægger tilmed selve Elementerne sig i Vejen. I hvert Fald her i Snekkersten regner det efter Noder og blæser i alle Tonearter, og Himlen er mørk, så man tror sig langt hen på Efteråret og hygger sig inden Døre. Jeg vilde meget gerne have truffet Dem igen. Fru Bergstrøm påstår, at vort forrige Møde var mislykket, 2 så jeg havde også den Grund til at tage til Thurø, at jeg måske kunde have pyntet lidt på det ufordelagtige Indtryk, De skal have fået af mig. Men også dermed må jeg altså vente trods Deres venlige Indbydelse og alle de Herligheder og Skatte, der er bleven stillet mig i Udsigt f.Eks den gamle Portvin, som jeg unægtelig er en Nar efter.

Tak fordi De trods alt bevarer mig i så venlig Erindring. Jeg sad i dette Øjeblik gerne på Deres Veranda og talte med Dem om Randers og om Dem selv og Deres 3 literære Verdensberømmelse, som jeg naturligvis misunder Dem.

Også min Kone tænker i dette Øjeblik på Dem og Fru Bergstrøm. Hun sender med mig de venligste Hilsner til "begge Damerne".

Deres hengivne
[underskriften fraklippet]

Vær så god at sige til Fru B, at jeg rigtig har modtaget 50 Kr som et Afdrag fra "Svenska Teatren".

 
[1] dette brev kendes ikke. tilbage