Henrik Pontoppidan til Aage Hirschsprung
Sendt fra Snertinge. 22. juni 1900

ret uhyggeligt

d. 22d Juni 1900.
Snertinge

Kære Hr. Hirschsprung!

Mens De har moret Dem i det fremmede, har vi her i Snertinge haft det ret bedrøveligt. For 5 Uger siden blev min Kone syg af sit gamle Hjerteonde, og hun ligger endnu, stærkt angrebet, og uden mindste Håb om at komme på Benene for det første. Børnene har vi måttet anbringe ude af Huset; selv er jeg jo bundet hertil foreløbigt.

At De under andre Forhold "ikke skulde være helt velkommen herude" – som De skriver – det kan jeg ikke tro, at De for Alvor mener. Jeg har tværtimod længtes efter igen at høre fra Dem og passiare med Dem, og såsnart min Kone 2 kommer såvidt, at hun ikke foruroliges af fremmedes Nærværelse i Huset, så håber jeg at se Dem her. Af Axel Lundegård havde jeg før Pinse1 et 4 Timers Besøg; men det var vistnok for hans Vedkommende ret uhyggeligt, da vi måtte opholde os og spise på Kroen.

Det tilsendte Manuskript skal jeg med Glæde tage mig af. De veed, jeg er i den Henseende altid til Deres Tjeneste. Til selvstændigt Arbejde har jeg jo i den sidste√ Tid ikke haft synderlig Ro. Men den kommer vel.

Med Tak for Brevet og et hjerteligt: Velkommen tilbage

Deres hengivne
H. Pontoppidan.

 
[1] før Pinse: Pinsedag var i 1900 3. juni. tilbage