Henrik Pontoppidan til Martinus Galschiøt
Sendt fra København. 12. december 1919

jeg kender Niels Møller så lidt

Kbhvn.
12te Decb 19.

Kære Galschiøt!

De slap for det Hurraråb pr. Telefon, som jeg havde forberedt Dem på. Det var Meningen, at Einar og Else skulde have spist til Middag her, så vi i Forening kunde fejre Dem ved en Flaske Vin; og da vor Telefon står i Spisestuen, kunde vi måske på den Måde være kommen i Forbindelse med Dem. Men så blev Else syg (hun er i det hele slet ikke rask). Min Kone måtte tilbringe næsten hele Dagen ude hos hende for at tage sig af Husførelsen, og selv sad jeg muttersene herhjemme og havde 2 ret en bedrøvelig Aften.

For Dem har Dagen sikkert været god og festlig. Vejret kunde da ikke have været bedre. I hvert Fald for Deres Chokoladefremmede har De kunnet servere Solskin i Haven. Nu kommer De vel forresten snart til Kbhvn. på Termins-Besøg, og så får vi måske ved samme Lejlighed et lille Kig-ind af Dem. Vi spiser Frokost 12, eller 12½, og vil De blot sende os to Ord i Forvejen, skal De nok få ordenlig Mad.

Jeg så', at også Niels Møller havde en Mærkedag1 igår. Jeg kender ham så lidt. Ellers havde jeg sendt ham en Hilsen. Men nu 3 vidste jeg ikke, om han ikke helst var fri.

På snarlig Gensyn!

Deres hengivne
H. Pontoppidan.

 
[1] Mærkedag: Niels Møller fyldte 60 d. 11. dec. tilbage