Henrik Pontoppidan til Ernst Bojesen
Sendt fra Gl. Skagen. 26. maj 1913

Manuskript i Avgust


[mandag] 26.5.13.
"Vesterhus"
Gl. Skagen.

Kære Bojesen!

Mange Tak for venlig Imødekommenhed. Da d. 1ste Juni falder på en Søndag, og der ingen Post udbringes her den Dag, og da jeg gerne om Mandagen vil rejse til det bekendte store Hestemarked i Hjallerup, som varer to-tre Dage, så vilde jeg sætte megen Pris på at kunne have Pengene her allerede om Lørdagen. Det er ikke min Hensigt at bruge dem til at købe Heste for: men jeg vender ikke tilbage her til Gl.Skagen, hvor Sommerpensionærerne nu begynder at dukke frem. Freden er altså forbi, og jeg fortrækker.

Jeg tilbringer Sommeren i Rørvig, 2 (pr.Nykøbing Sj.). Her har min Kone lejet os ind i et lille Hus, der ligger isoleret et Stykke fra den√ Feriekolonien, som jo også Rørvig nu er bleven til i Sommertiden.

Til Tegner skal jeg√ skrive en af Dagene. Om min Bog iøvrigt kun dette, at jeg sender Dem det første Manuskript i Avgust. Så kan den vel ligge færdigtrykt i Oktober.

En Mængde Hilsner, og Ønsket om en god Sommerrejse for Dem

Deres hengivne
Henrik Pontoppidan

Jeg rejser ikke direkte herfra til Rørvig; men tager for nogle Uger andet Sted hen, rimeligvis til Fyen. Men d. 1st Juli er jeg i hvert Fald i Rørvig.

13.04.2018/FB