Henrik Pontoppidan til Harald Nielsen
Sendt fra Wiesbaden. 10. januar 1912

al Brevskrivning en Plage

Wiesbaden
Müllerstr 6 I
[10.1.19121]

Kære Harald Nielsen!

Bestandig forhindres jeg i at skrive Dem til. Sådan også idag. Men nu skal De dog vide, at Deres Brev er modtaget og var velkomment, og at De skal høre fra mig, såsnart jeg får mine Tanker løst fra noget, der f.T. lægger Beslag på mig 2 og gør mig al Brevskrivning til en Plage2. Den Situation kender De vist af Erfaring. Besynderligt nok er det ikke altid de travleste Tider, der fremkalder den, men snarere de Øjeblikke, som går forud for dem. Det er som ved Gymnastiken, når man skal springe over Hesten. Under selve Springet lader man sig ikke konfundere; det er under Tilspringetløbet, man er nervøs.

Hvor jeg var glad for Deres værdige Svar til Svenskeren3. Ved et Uheld strandede et Par Numre af "U.T" undervejs hertil, og deriblandt netop det, hvori Deres Artikel stod. Derfor har jeg først for nylig læst den. Den er saglig og stærk.

Tak for Hilsenen! Modtag De og Deres Hustru denne foreløbige Genhilsen.

Deres hengivne
H. Pontoppidan.

 
[1] postkort adresseret til: "Forfatteren / Hr. Magister Harald Nielsen / Falkonergårdsvej 3 / Kopenhagen / (Dänemark.)"; poststemplet: "Wiesbaden 10.1.12" tilbage
[2] en Plage: fra jan. 1912 er otte breve bevaret fra HP. tilbage
[3] Svar til Svenskeren: formentlig artiklen "Svensk og Dansk" (men ikke set) bd II, s. 69. tilbage