Henrik Pontoppidan til Henri Nathansen
Sendt fra Rørvig. 12. august 1908

mit medfødte gode Humør

Rørvig 12/8 1908.

Kære Henri Nathansen!

Jeg er ikke og har aldrig været hverken√ den Bede- eller Bussemand, man ofte har villet gøre mig til. Men jeg indrømmer, at jeg i adskillige År havde vanskeligt ved at komme i et godt Forhold til min Samtid og til Tilværelsen i det hele taget. Det er gået mig med mit medfødte gode Humør ligesom hin sparsommelige Mand, der havde Garderhøjden, men kun gik med den om Søndagen. I denne dejlige Sommer har vi nu allesammen ligefrem haft en Forpligtelse til at lade Drøvtyggeren i os komme på Græs. Det glæder mig at høre, at også De har nydt det at ligge 2 her og daske med Halen og lade Hovedet (og Hornene) hvile.

Jeg håber på Overbærenhed for de Abekattestreger1, jeg selv kan have begået. Til disse regner jeg også det lille Arbejde, jeg har moret mig med i disse Uger, og som jeg skal sende Dem, dersom jeg kan få det trykt. Foreløbig er der jo Strejke.

Tak for al Venlighed mod mig og mine, og tag en Hilsen fra alle rørvigske Dejligheder i Naturen og blandt Menneskene, også de to unge Fruer på den anden Side af Vejen. Vi skal i Aften op på Højsande og danse i Måneskin og Stjerneskudsregn2. Imorgen rejser jeg.

På Gensyn til Vinter!

Deres hengivne
H. Pontoppidan.

 
[1] Abekattestreger: Der må være tale om bearbejdelsen af krøniken fra 1902, "Den kongelige Gæst", til den lille roman af samme navn der udkom i oktober 1908. tilbage
[2] Stjerneskudsregn: meteorsværmen Perseiderne har maksimum hvert år omkring 12. august. tilbage