Henrik Pontoppidan til Axel Lundegård
Sendt fra Stillingsön, Sverige. 17. juni 1891

2 Kr. 35 øre i min Portemonai


Onsdag.
Stillingsøn. [påtegnet:] 1891?
[17.6.18911]

Kære Ven!

Da det altså nu – efter hvad jeg forstår – er højeste Mode at tilskrive sine Venner på Klosetpapir, skal jeg øjeblikkelig følge denne smukke og praktiske Skik.

Jeg må nemlig skrive til dig for at bede dig om endelig at sende mig de 20 Kr inden den 19de. Til den Dag har jeg nemlig betalt forud√ her i Stillingsøn og rejse den Dag, da jeg kun har 2 Kr. 35 øre i min Portemonai. Det sidste af mit Akkreditiv hævede jeg i Götheborg, så jeg må absolut have 2 de 20 Kr til Rejsepenge, da jeg ellers må henvende mig til det offentlige, hvilket vilde være en sørgelig Slutning på mit ellers så vellykkede Sverigs-Ophold.

Tak for dit Brev. Hils Motala fra mig, især din Familie. Kigger du ind på Gästis, så tryk et Kys på Kinden (på Kinden, husker du!) af min rødkindede Frøken (jeg husker allerede ikke længer Navnet) og sig hende, at jeg kommer nok en Gang tilbage. Jeg er ikke sikker på, at hun vil blive glad derved – for Resten kiggede jeg derindenfor i en halv Time, da jeg passerede der forbi forleden. – Nu blot dette denne Gang.

Mange Hilsner

Din
Henrik P.

 
[1] jf. notits i Kjøbenhavns Børs-Tidende 3.7.1891: "Henrik Pontoppidan hjem efter flere Måneder i Sverige". tilbage