Henrik Pontoppidan til Martinus Galschiøt
Sendt fra Ahlmanns Allé 4. 8. september 1911

hungrende efter at børste Dem af

Ahlmanns Alle 4.
Fredag [8.9.19111]

Kære Galschiøt!

Jeg møder lovlig sent med mit Svar på Deres elskværdige Indbydelse2; men jeg har skam ikke rigtig vidst, hvad jeg turde svare. Det vil sige, for min Kones og Elses Vedkommende var Sagen desværre klar nok: de kan ikke komme. Min Kone er altfor medtaget af sin påbegyndte Massage-Kur til at kunne rejse på Jernbane, og Else må da også blive hjemme for at gå hende tilhånde. De er begge meget bedrøvede derover; de vilde så gerne have været med til at sige Sommeren det sidste, festlige Farvel i Måneskinnet i Deres Have. For mit eget Vedkommende har Sagen stået på, om jeg kunde få fri hos min Tandlæge, og 2 det har jeg nu, så jeg kommer altså anstigende med et eller andet Eftermiddagstog, hungrende efter at børste Dem og Hr. Obergeneralen fra 64 af i en 66 – eller hvad det nu skal være.

Så får jeg også Lejlighed til mundtlig at takke Dem for Brevet, De sendte mig sidst; det glædede mig af mange Grunde. Jeg kunde så tydeligt se Dem og Poul Levin gå rundt i Haven og snakke godt om deres Medmennesker bag disses Ryg, og det er et Indtryk, man ikke altid modtager af sine Venners Breve. Derfor dobbelt velgørende.

Men nu skal jeg ikke gøre denne Snak længere. De kan få nok af min Kæft imorgen og iovermorgen.

Med Hilsen til Deres celebre Gæst, som jeg glæder mig til at træffe.

Deres hengivne
H. Pontoppidan

 
[1] jf. indbydelsen. MG har tilføjet: "Sept. 11" og "15/9". Den sidste datering kan ikke være rigtig. tilbage
[2] Indbydelse: MG sendte indbydelsen torsdag 7.9.1911 og inviterede til lørdag 9.11. HPs svar må være skrevet fredag 8.9.1911 og det "lovlig sene" består i at han ikke svarede straks om torsdagen da han fik brevet, men ventede til fredag. tilbage