Henrik Pontoppidan til Ernst Bojesen
Sendt fra Rørvig. 2. november 1913

der kræves ingen Forhåndsviden

Rørvig.
2.11.13.

Kære Bojesen!

Jeg kan ikke dele Deres Mening m.H.t. det formålstjenlige i at anbringe et Uddrag af Indholdet af "Torben og Jytte" foran i den nye Bog, sådan som vi i sin Tid gjorde det med "Lykke-Pers" Hæfter. "Storeholt" er en selvstændig Fortælling, der kan læses og forståes uden at man kender det mindste til "Torben og Jytte". Man behøver end ikke at ane denne Bogs Eksistens. Et Par af dens Skikkelser går igen i "Storeholt"; men de fleste Personer i denne og alle de skildrede Forhold er nye, og der kræves i ingen Henseende nogen Forhåndsviden. Jeg er endogså tilbøjelig til at tro, at foreløbig vil de, 2 der ikke kender "Torben og Jytte", have mest Fornøjelse af denne.

Må jeg benytte Lejligheden til at bede om, at der intet Sted i selve Bogen, heller ikke bag i den, indheftes Reklamer for mine egne eller andres Bøger, og at Avis-Citater om muligt ganske undgåes for mit Vedkommende. For Omslagets Sider har jeg intet Ansvar, så dem må De gerne anvende som Plakatsøjler. Men selve Bogen må ikke blive et Reklamehefte.

Jeg håber, vi skal ses ved Philipsen-Festen; men helt sikker på det er jeg ikke, da jeg igen har haft noget Vrøvl med mine indvendige Dele.

Venlige Hilsner!

Deres hengivne
Henrik Pontoppidan

Min Adresse er fra nu af: Snekkersten1.

 
[1] Snekkersten: HP overtog Villa Karina, Stationsvej 12, Snekkersten 6.10.1913. tilbage