Nyt fra redaktøren

Livsrusen

Så er det overstået. Min bog om Henrik Pontoppidan, Livsrusen, har fået en pæn modtagelse både hos pressen og i boghandelen. I december kom den i andet oplag. De mange møder jeg landet over skulle have deltaget i, blev aflyst af Covid-19, de fleste udskudt til september og november; se herom bl.a. i selskabets Nyhedsbrev.

Jeg har dog ikke været lige begejstret for alle anmeldelserne, og mod en af dem har jeg taget til genmæle: fhv. lektor Lise Præstgaard Andersens i årskriftet Nordica 36. Selv havde hun bedt om at få den lagt her på netstedet, og det har fremkaldt en måske lidt pebret svar fra mig tilføjet et udvalg af andre anmeldelser. Døm selv!

Bogen betegner jeg ikke selv som en biografi. Skønt blikket samler sig om forfatteren, er det hans værk der spiller hovedrollen. Derfor er det en bog for Pontoppidan-læseren, og jeg håber hun får glæde af den.

Også åbningen af Odense Universitets nye Pontoppidan Center er blevet udsat - til 15. september kl. 10-16. Hvis der er tilstrækkeligt ønske om det, vil vi arrangere en fælles bustur til Odense. Se programmet i det seneste Nyhedsbrev 84. Her vil jeg med en kierkegaardsk formulering, jeg ikke selv har fundet på, give "Synspunktet for min Pontoppidan-virksomhed", et vue over de sidste 25 år af mit professionelle liv hvis rødder i denne periode går endnu længere tilbage.

15. juni 2020.
Flemming Behrendt.