Sigurd Swane til Henrik Pontoppidan
Sendt fra Malergården, Plejerup pr. Grevinge. 31. maj 1937

et rigtig ordentligt besøg

Malergården. Plejerup pr. Grevinge. 31te maj 1937.

Kære Hr. Henrik Pontoppidan.

Jeg har mange gange villet skrive til Dem og takke Dem for den lille smukke bog, De var så venlig at sende mig.

Jeg har for længe siden læst den med stor interesse, den giver på mange måder så levende indtryk af den tid, der for mig står som den sande baggrund for min barndomstid, spejlet gennem et menneske med forudsætninger og indstilling – med et sind såre forskelligt fra hvad jeg stammer fra, men netop derfor for mig så meget mere interessant –

Jeg håber, De er meget langt fremme med næste afsnit af Deres livs erindringer. Jeg håber det også, fordi det vilde betyde, at De havde været rask og frisk i vinter og foråret. Nu nærmer sig vel 2 ellers tiden, da De skal på landet – vi har jo allerede haft een tropisk lille sommer og een blank sommerfuldmåne og her er dejligt herude nu.

Det vilde glæde min kone og mig meget, om De engang i sommer sammen med Deres datter og hendes mand og deres børn – og så mange De havde lyst til at have med – aflagde os et besøg herude, sådan et rigtig ordentligt besøg, hvor De havde tid til at dvæle, spiste til middag eller til aften med, hvad der passede Dem bedst (henholdsvis 12 og 6 – men det kan ændres, middagen lægges sidst f.ex.), blot De ville ringe nogle dage i forvejen, vi har telefon Harrestrup 47.

De venligste hilsner til Dem selv og Deres familie.

Deres hengivne
Sigurd Swane.

Også min kone sender hilsen og tilslutning til mit forslag om at De besøger os.