Valdemar Rørdam til Henrik Pontoppidan
Sendt fra Fuglebakken, Birkerød. 28. november 1925

give mig etpar Linjer om den

Fuglebakken v. Birkerød 28/11 25

Kære Henrik Pontoppidan!

Jeg beder Dem med denne Bog1 modtage min hjertelige Tak for det ny Venskabsbevis, De har givet min Digtning og mig ved at støtte den Indsamling, der har hjulpet mig til at kunne fortsætte mit Arbejde en Tid endnu.

Men der følger en anden 2 og måske mindre velkommen Bøn med. Bogen kommer for sent ud og vil vanskelig nå at blive anmeldt, eftersom jeg står til Presse og Publikum. Og denne Gang vil jeg nødig druknes i Tavshed. Hvis De finder at Bogen er det i særlig Grad værd – ellers ikke – beder jeg Dem give mig etpar Linjer om den, med Lov at lade Forlaget offentliggøre dem.

Jeg kan tænke mig flere Grunde, hvorfor De 3 helst ikke opfylder dette Ønske – bl.a. den, at Deres Hustru er syg, som jeg ser; og måske De heller ikke selv har det, så De kan læse med Lyst. I så Fald behøver De slet ikke at svare mig, blot vil jeg gerne, når De engang får læst Bogen, høre hvad De synes om den.

Det gør os begge meget ondt, at Fru Pontoppidan ligger syg af noget så 4 alvorligt og smertefuldt som et Hjerteonde. Med alle gode Ønsker

Deres hengivne
Valdemar Rørdam.

 
[1] Bog: formentlig Blomstervers, 1925. tilbage