Henrik Pontoppidan til Mathilde Mann
Sendt fra København. 1. december 1919

Underretning fra det Schweizer-Blad

1.12.191

Kære Fru Mann!

Har De stadig ingen Underretning fra det Schweizer-Blad, der i sin Tid købte Deres Oversættelse af "Et Kærlighedseventyr"? Vi er snart ved Årets Slutning og skulde dog gerne have vort Mellemværende med Bladet afgjort, inden vi går ind i Tyverne. Og hvordan er det med Honoraret for den nye Udgave af "Hans im Glück". Jeg har intet hørt fra Insel-Verlag i lange, lange Tider.

De skrev i sin Tid, at De til Efteråret flyttede tilbage til Deres gamle Lejlighed 2 i Rosenvænget. Derfor sender jeg Dem denne Forespørgsel under den Adresse. Også jeg er nu flyttet til København; men foreløbig ligger jeg i et Roderi, så jeg ofte ønsker mig bort herfra igen. Før til Jul kommer jeg næppe i Orden.

Jeg sendte Dem i Sommer et Ekpl af en Bog, som De havde ønsket Dem. Mon De fik den? Jeg sendte den til Deres Sommerbolig ved Nymindegab.

Modtag en venlig Hilsen.

Deres hengivne
H. Pontoppidan.

 
[1] kuvert adresseret til "Fru Matilde Mann / Rosenvængets Allé 14 / Ø"; omadresseret til "c/o Professor Mathiesen / Amaliegade 27 / K"; poststemplet "København 1.2.19 10-11 E" og "Kjøbenhavn Ø 2.12.19" tilbage