Henrik Pontoppidan til Johanne Krause
Sendt fra Snekkersten. 24. maj 1915

Familjesammenkomst

Snekkersten.
24/5 15.

Kære Johanne!

Jeg havde så længe været uden Efterretning fra dig og blev derfor meget glad ved igen at se din Håndskrift. Undertiden veed jeg mere om Hans derovre i Amerika end om dig og dine. Jeg gik dog ud fra, at alt stod godt til hos jer, og nu hører jeg om al den Sygdom. Du må tilråde Mor megen Forsigtighed, da en Årebetændelse i hendes Alder ikke er nogen Ubetydelighed.

Med Patienten her går det nu 2 godt fremad; men der er dog endnu langt til virkelig Helbredelse. Idag har hun for første Gang siddet lidt ude i Haven. Kommer du ikke en Gang ud og ser til os nu, da det er blevet Sommer? Vi tager ikke til Rørvig i År men bliver her, hvad ikke alene skyldes√ A's Sygdom men også andre Forhold. Vi synes ikke, vi har Råd og knap heller Lyst til at tage hjemmefra i disse vanskelige Tider.

Else og Steffen har begge været√ hos os i disse Dage, den første med sin (netop prisbelønnede) Mand, den anden med sin Kæreste. Else & Einar måtte forresten 3 overnatte i Helsingør, da vi ikke har Sengesteder til så mange. Vi har alle savnet dig ved denne Familjesammenkomst, hvor Steffen præsenterede sin Forlovede, en meget sød ung Pige fra Kallundborg.

Vil du hilse alle dine Husfæller, og tag selv kærlig Hilsen fra os alle.

Din hengv.
Far.

Du sender mig nok i Ny og Næ et Par Ord på et Kort, så jeg kan vide lidt om, hvordan det går med Mors Sygdom.