Henrik Pontoppidan til Ernst Bojesen
Sendt fra Hillerød. 9. september 1903

Klaveret 1000 Kr.


9d Septb. 1903.
Hillerød

Kære Bojesen!

Jeg havde nær telegraferet til Dem igår, da det gik op for mig, at jeg måtte have opgjort vort Regnskab forkert. Jeg var forleden selv bleven lidt forundret over, at det ikke stod være [læs: værre] til imellem os; men jeg kunde ikke komme til andet Resultat end det opgivne. Så opdager jeg, at jeg havde glemt Klaveret, som De betalte for mig, og derved er jo de gode Udsigter for Fremtiden bleven forringet med c 1000 Kr.1 Alligevel! Endog med denne Post in mente, tror jeg ikke at behøve at klynke, og jeg modtager de idag ankomne 400 Kr med godt Håb om, at de inden næste 9d Septb skal være tilbagebetalte sammen med de andre.

Jeg siger Dem nu Tak for Deres venlige Imødekommen, og for at spare Dem Skriveri, 2 skal jeg ved Lejlighed komme ind til Dem, for at vi kan aftale noget nærmere angående den nævnte Fortælling til "Biblioteket". Såvidt jeg forstod Dem, skulde der skrives en Kontrakt.

Venlige Hilsner

Deres hengivne
H. Pontoppidan

 
[1] 1000 Kr.: Forlæggeren Gjellerup kunne i februar 1901 nøjes med at lægge 139 kr. ud for Skjoldborg for et klaver inkl. fragt. (Forfatter i Danmark, 1994, s. 71.) tilbage