Henrik Pontoppidan til Vilh. Andersen
Sendt fra Holmegårdsvej 2. Charlottenlund. 21. december 1931

Jeg må leve som en Snegl


21de Decb 31.
Holmegårdsvej 2.
Charlottenlund.

Kære Vilh. Andersen!

Gennem min Datter Else har De allerede fået at vide, at jeg nu er hjemme igen efter det sædvanlige Sundholms-Traktement af 80° Alkohol1, der har virket efter Bestemmelsen men efterladt ret slemme Tømmermænd. Jeg misunder Dem og Deres Frue, der i disse dejlige Solskinsdage har kunnet spasere Deres lange Ture omkring Esrom Sø. Jeg må stadig leve som en Snegl; i godt Vejr 2 strækker jeg mig halvt ud af Skallen men må altid hurtig krybe ind igen for at holde Varmen. For en, der er så småt kørende, som jeg vedblivende er, får Kakkelovnskrogen en uhyggelig Tiltrækning. Til Bispebjerg nåer jeg vel nok i Julen; men Fredensborg må jeg give Afkald på, indtil jeg igen kan sidde på en Bænk i Solen og læse Chr. Winther.

Imidlertid håber jeg på et snarligt Gensyn her, hvor en Flaske gammel Moselvin nu i snart to År har ligget og ventet på Dem og Fru Rose.

En hjertelig Julehilsen til Dem begge fra

Deres hengivne
H. Pontoppidan

 
[1] Alkohol: hvis der med betegnelsen 80° menes 80 "degrees proof" svarer styrken nærmest til alm. akvavit. Der er tale om de insprøjtninger HP fik for ansigtsmerter. tilbage