Meir Goldschmidt til Adolf Goldschmidt
Sendt fra Blokhus. 17. juli 1887

agter at vedblive med Kuren

p.t. Blokhus,
Juli 17. 1887.

Kjære Adolf!

Tak for dit Brev, om det end er trist med Hensyn til Tante Trine1.

Ogsaa Tak for Forespørgselen. De første 8 Dage gik hen i daarligt ɔ: koldt Vejr. Først d. 13de Juli kom jeg i Vandet, og syntes det var da en Hestekur at skulle, med stærke rheumatiske Smerter i Nakke, Skulder, Ryg o.s.v., klæde sig af i en Badevogn, spadsere en Strækning i Blæst ud ad England til for at møde Bølger. Om det gjør god Virkning, véd jeg ikke, undtagen paa Nerverne; jeg er ganske bestemt mindre nervøs, og Smerterne ere ikke tagne til. Følgelig agter jeg at vedblive med Kuren.

Her er intet Nyt uden det, der allerede var bebudet i Lyngby, nemlig at Din Svigerinde2 kom hertil igaar ledsaget af Frøken Ahlmann3. Begge vilde formodenlig medsende Hilsen, hvis jeg gik ned og søgte og fandt dem og sagde: Nu skriver jeg.

Ragnhild4 hilser kjærlig, og selvfølgelig sender jeg hjertelige Hilsener og bedste Ønsker til Eder Alle.

Du bedes bringe Hilsen videre til Samtlige af Familien.

Din Fader
M. Goldschmidt.

Gjør mig den Tjeneste at sende mig en Æske af de omtalte pastilles Tamar indien, Grillon, kjøbt hos Benzon og vel emballeret. Men det haster ikke: lad os sige: om ca. en Uges Tid.

 
[1] Tante Trine: Kathrine Feyerschou, Moster til Adolf G.s Kone. tilbage
[2] Din Svigerinde: Fru Ida Lesser, f. de Meza (1852-1900), g. m. Oberstløjtnant Johan L. tilbage
[3] Frøken Ahlmann: en Datter af Godsejer Nis Peter A., der ejede Langholt. tilbage
[4] Ragnhild: Goldschmidts søster. tilbage
['1] Korrespondancen er breve med begge dette brevs personer som enten modtager eller afsender. Eksempelvis udgør brevene imellem Henrik Pontoppidan og Georg Brandes en korrespondance. tilbage